English

 

Daar komt ie naar beneden, Frankie-Boy de Spin!

 

"Kiek'm goan, die spin!" Maar Frankie is geen gemene en ook geen slechte spin. Frankie is een echte Retro Gaming liefhebber. Daarom hebben wij Frankie Boy verkozen als onze mascotte. Wees dus niet bang, want Frankie is gewoon de Boy en hij is hier om jou iets te vertellen! Hij heeft wel attitude, so get over yourself. "Frank doe normaal met me hoor!"

 

"Sorry, Girls: he's married...TO SCIENCE!!"

 

Frankie vertelt, so sit down an' shaddap!

 


Wat zeg je?

 • GameSpin? Wie zijn wij dan?
 • Wat denken wij wel in zo'n wereld vol met grote webshops voor Retrogaming en refurbished spullen?
 • Die markt is toch hartstikke verzadigd?
 • We hebben toch immers al onze vaste adresjes (bij de concurrent ofzo)?
 • Waarom een compleet nieuwe webshop opzetten?
 • Wat laat ons denken dat wij ons kunnen profileren op deze masterlijk coole markt, vol met allemaal van die fantastische gear!?
 • Wat hebben wij wat "HUN" niet hebben?

 

"Let me answer that question with another question!" Waarom doe je niet gewoon ff rustig aan? Één vraag tegelijk hoor!

 


Wie zijn wij?

Wij zijn GameSpin. Wij zijn een familiebedrijf, een echte 'mom' and 'pop' webstore. Een retro gaming webshop van retro gameliefhebbers voor retro gameliefhebbers. Met een twist. De focus ligt namelijk op aftermarket gaming artikelen. Nieuwe 'spulluh' voor oude 'spelluh'.

(stiekem zijn wij ook RetroSpider, maar dat komt als we later een grote jongen zijn en we verklappen heus niks)

 

De genesis van GameSpin is een verhaal voor later. In de toekomst komen we daar nog wel een keertje op terug. We spoelen een beetje vooruit naar 2023.

 

GameSpin begint z'n reis in 2023 als een Official International Retailer voor het Amerikaanse bedrijf Retro Fighters®. Dus eigenlijk zijn wij tegelijkertijd online retailer EN importeur. How exciting! Please tell us more? Neh. OKAAYYY! Sheesh... "Frank...gast..."

 

Wat is onze missie?

GameSpin heeft als doel om jouw retro gaming collectie te verrijken, verbreden en vergroten. Daarnaast wil GameSpin de retro gaming gemeenschap gewoon graag ter dienst zijn. Dit doen wij door het aanbieden van aftermarket gaming gear van de hoogste kwaliteit, een "nieuw" ervaring, een eerlijke prijs en garantie. Wij zijn immers zelf ook gamers. We know the feels.

 

Wij spelen graag in op de behoefte aan retro gaming gear die vaak lastig of zelfs gewoon niet op de lokale markt verkrijgbaar is. Bijvoorbeeld via import vanuit de VS, wat voor een hoop andere webshops toch best wel een hassle blijkt.

 

Een markt vol met webshops voor retro gaming

Verzadigd next level. De retro gaming industrie is met name door Covid enorm trending geworden. De recente Mario Bros feature film heeft daar natuurlijk ook z'n steentje aan bijgedragen. Wij willen ons graag in die markt onderscheiden.

 

Neem nou bijvoorbeeld de retro gaming controller. Zonder de controller geen gaming. Maar als je puur voor de oorspronkelijke controller gaat van de fabrikant, dan mag je lappen als je 'm Mint condition wilt hebben. En niet iedere webshop geeft je die talg-vrije reinheid die je mag verwachten. "BLUEGH!! Bluf dat je er aan likt!" Bovendien zit je bijvoorbeeld bij de Nintendo 64 altijd weer met dat MOTHERF...RANKIE pookje. (nice save)

 

Dat blijft een risico als je geen nieuwe gaming gear koopt. En (kijk me aan als ik tegen je spreek) laten we onderaan de streep eerlijk wezen. Je wilt:

 • 4 of meer controllers per console, because...you know...
 • In al jouw favoriete kleuren
 • Duurzame pookjes
 • Niet zo retarded duur

Hebben wij! Nieuw! Schoon! Erewoord, ch-tff...ugh gadver op m'n schoen man...!

 

Nog geen refurbished / tweedehands

GameSpin zal (nog) geen refurbished / tweedehands artikelen aanbieden. Dat vereist namelijk in zekere mate een bepaalde technische kennis, kwaliteit en finesse. Bovendien vinden wij dat onze naaste concurrenten hier momenteel al voldoende in voorzien. (we hate you so much...hihi...please stop...no really)

Dus: maybe later. Zeg nooit 'nooit'. Ever!

 

We hebben al onze vaste adresjes (bij de concurrent ofzo)

Zelf weten... Met je muil. "Frank, doe normaal met me hoor."

 

Waarom een nieuwe webshop?

Because d*mb*ss! "Easy Frank."

Een nieuwe webshop

Maar serieus. Iedere gamer heeft in zekere zin wel wat van een completionist in zich. OCD anyone!? (Wij hebben de Mass Effect Trilogie maar 56x uitgespeeld...there is always number 57) We drijven weer af.

GameSpin is opgezet om jullie te kunnen voorzien in de geweldige aftermarket gaming gear die je gewoon lastig kunt krijgen, maar toch graag wilt hebben of gewoon nodig hebt. Dan is jouw gaming collectie weer net dat stukje completer. Er is niks beters dan dat in de wereld, toch!? Nee. Nee, dat ook niet. Nee, dat zeker niet! Nee, echt niet!

 

Retro Fighters®

Gamespin zal eerst in zee gaan met het Amerikaanse bedrijf Retro Fighters®. Wij geloven in hun producten, zij geloven in ons. Retro Fighters is een familiebedrijf dat voorziet in zeer hoogwaardige aftermarket gaming gear (met name controllers) voor jouw collectie. GameSpin is, zoals men dat noemt, hun "official international retailer". Dit betekent dat je bij GameSpin terecht kunt voor al jouw favoriete gaming gear van Retro Fighters. Te beginnen met hun fantastische gaming controllers. Mocht je eventjes lekker willen neuzen bij de moeilijk dikke gear die wij van hen aanbieden, dan is dat natuurlijk mogelijk. Check hier.

 

Ook kun je, als je dat leuk vindt, even snuffelen bij de bron van het alles via de volgende link: https://retrofighters.com/. Wel terugkomen, hoor je! :)

 

Tips?

Heb je tips of feedback, dan mag je ons natuurlijk altijd even een berichtje sturen. Alhoewel feedback eigenlijk altijd een kado is, beloven we dat we maar heel eventjes 'blazen' of 'grommen' als je het beter weet dan ons. We are only human, you know!

 

Vragen? Opmerkingen? Lofbetuigingen?

Heb je nog vragen of opmerkingen? Of wil je gewoon even bomen? Kan allemaal! Stuur ons een berichtje.

 


Ons team

 

Guido aka THE GIETSTER

Head honcho, El Jefe, The Boss, CEO, The man who it well can. The brains behind the operation. (yeah right, keep walking fellah)

 

"Al van kinds af aan ben ik een enorme fan van videogames. Ik ben geboren in 1985, opgegroeid met de SNES en GameBoy Classic. Later ontdekte ik de NES bij een vriendje. Vette games vond ik dat hoor. Inmiddels bezit ik de meeste consoles wel. Ik ben gewoon enorm dol op de retro gaming wereld. Ik heb de zolder van onze woning geclaimd en omgetoverd tot game room en daar wordt natuurlijk fanatiek gegamed. Dat van Mass Effect 56x opnieuw uitgespeeld...dat ben ik. Helemaal idolaat ben ik van die serie. Male shep for life! Nee jonge! MALE SHEP ZEG IK! "Settle down, Beavis!"

 

Momenteel speel ik GTA IV: Ballad of Gay Tony en Red Dead Redemption op de Xbox 360, Resident Evil remake (2002) op de GameCube en Mario Kart 64 op de Nintendo 64. En zo nu en dan speel ik EuroTruck Simulator 2 op de PC, met een een MOEILIJK lange Waylon Jennings-only playlist van 8 uur. Ff een paar ritjes BEUKEMAARRRR van Finland naar Spanje of van Engeland naar Roemenië. Klinkt veel leuker dan het is...echt...geloof me nou maar! Ok...dan niet. Ik rouleer regelmatig qua games, ik heb er nou eenmaal zo veel. Dat maakt het wisselen wel erg gemakkelijk, er is immers voldoende aanbod.

Allerhande muziek moet sowieso zo veel mogelijk blazen uit mijn speakertjes. Of het nou de Stones zijn, Dr. Dre, The Carter Family, Paul Simon, Springsteen of die masterlijke mix van GTAIV BoGT Vladivostok (eerlijk gedownload), het helpt bij de meeste, zoniet alle tergende en saaie klussen. Of gewoon met een lekker koel biertje, een toeter van een sigaar in m'n muil en BIJNA volledig onderuit gezakt op de tuinset. Dat laatste is een finesse, een skillset."

 

Jenny

Wederhelft van Guido. Jenny vindt zichzelf heel wat. Nuchter, pienter en scherp. Regelt personele zaken. (welk personeel...?)

 

"Ik ben geboren in 1991. Toen ik nog klein was, kreeg ik van mijn ouders een PC. Daarop leerde ik al gauw de mogelijkheden verkennen binnen het online spelletjes spelen. Ik was destijds helemaal in de ban van RuneScape (de oude versie). Tegenwoordig game ik eigenlijk maar heel af en toe. Meestal onder lichte dwang van Guido. Echter, is de Switch is wel geclaimd door mij. Mario Kart op de Switch is zo vet. Lekker cozy op de bank in tabletmodus.

In mijn vrije tijd kijk ik graag, bedekt onder een zacht kleedje, naar Tv-series op Rakuten Viki. De Zuid-Koreaanse en Chinese series spreken mij altijd erg aan. Met name de genres Historisch en Fantasy. Ik spreek ondertussen ook een aardig woordje Koreaans, ik vind dat zo'n mooie cultuur. Ze hebben een prachtige en interessante geschiedenis en eerlijk, die ancient Aziatische gebouwen zijn toch ook gewoon om op te eten?

Verder vind ik het erg leuk om te koken. Vaak doe ik dat samen met Guido. Hij "helpt" mij dan in de keuken."

 

Alexander (code name: Bouef)

Mister Cool, maar ook een beetje een Enigma. "Ja, jij!" Neef van Guido. Samen zijn grote neef heeft Alexander de gaming industrie ontdekt, uitgeprobeerd en ervaren. Een PC-gamer met console gaming within the heart. Alexander is nog geen actief onderdeel van het GameSpin avontuur. Maar op termijn kun je zeker weten berichtjes of tips van hem gaan verwachten.

 

"Ik bepaal zelf wel wanneer ik een tekst schrijf". Aldus Alexander. Told you...een enigma...